• Duphaston

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A nőgyógyász duphaston nevű gyógyszert írt föl menszesz kimaradása végett.Sok mindent olvastam erről a gyógyszeről, elég sok bajra írják ezt föl. Kérdésem az lenne, hogy a szervezetem honnan tudja, hogy most én azt szeretném,hogy megjöjönn, vagy eltoljuk,vagy éppen terhességre jó? Az igaz, ha megjön akkor nagyon erősen és hogy görcsölni is fogok?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gesztagén témában

        Kedves Kérdező! A hormon különböző szituációkban alkalmazható, ennek megfelelő a hatása is. Ha ezt a hormont kapja, majd leállítjuk, akkor ez ahhoz hasonló, mint ha a ciklus második fele menne végbe, tehát a menses meg fog jönni. Ha van rendes ciklus, de a gesztagént tovább adjuk, akkor a ciklus második szakaszát hosszabbítjuk, azaz a mensest toljuk, stb.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 25., 08:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: