• Méhnyálkahártya vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. úr/nő, petesejt donoros lombikbaba beültetés előtt állok ismét. Eddig volt 1 friss+ 2 fagyasztott, itt nem indult el semmi, hcg 2 alatti volt az et+11 napon. Az utolsó transzernél donort váltottam, itt elindult valami, csak lassan ment fel a hcg érték és kevesebb is volt, mint kellett volna ezért methotrexat injekcióval kellett véget vetni a "terhesség"nek. Orvosom bizakodó, van még fagyasztott baba, azt mondja sikerülni fog azokból. Én mindenféle vizsgálaton túlestem ami létezik és rendben vagyok: lapar., hysteroskopia, IR, pajzsmirigy stb. minden tökéletes. Azért kellett petesejtdononrt keresnem mert nem működik a petefészkem, magas az fsh-m is. Minden transzfer előtt Estrofemet szedek 16 napig, majd az utolsó 4 napban progeszteront kapok. A méhnyálkahártyám így a transzfer napján 10 mm szokott lenni, orvos megdícséri mindig, hogy szép. És itt jön a kérdésem: mivel az embriók szépek voltak ( a férjem eredményei tökéletesek) de nem tapadtak meg ezért felmerült bennem a kérdés, mi van az endometriummal van gond. Hiába vastag, de olyan az állaga/minősége hogy nem tudják befészkelni magukat. Létezik ilyen? Vagy az egyetlen ismérv a vastagság? Olvastam, hogy külföldön gyakran végeznek biopsziát transzfer előtt, ahol értékelik az endometrium minőségét. Az a kérdésem, hogy érdemes volna-e nekem is ilyet megcsinéltatnom. köszönöm válaszukat előre is.

        Dr. Vereczkey Attila válasza a in vitro, lombik témában

        Tisztelt Asszonyom! A 10 mm vastagságú méhnyálkahártya megfelelő. Endometrium biopsziát embriótranszfer előtt Magyarországon sehol nem végeznek, ezért, ha ilyet szeretne, el kell utaznia oda, ahol ismeretei szerint ezt így végzik.


        Dr. Vereczkey Attila
        Meddőségi specialista

        Dr. Vereczkey Attila

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 22:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: