• Hüvelyszárazság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 20 éves lány vagyok, és amióta Symicia fogamzásgátlót szedek, hüvelyszárazságot tapasztalok,ami- relativitása miatt mondom- épp elég kellemetlen ahhoz, hogy dörzsölő érzést váltson ki közösülés közben. Eddig még nem próbálkoztam megoldással(csupán helyivel, de az is elég lehangoló, hogy síkosítóból/nyálból folyton újra kellett nedvesíteni), de nagyra tudnám értékelni, ha tudna segíteni nekem, Doktornő! Esetleg a fogamzásgátló lecserélése megoldást jelenthet?(Előtte 1,5 évig PCO gyanúja miatt Cypromixet szedtem, akkor nem jelentkeztek hasonló problémáim) Szeretnék olyan megoldást találni, amivel nem kell abbahagynom a fogamzásgátló szedését. Ha cserére van szükség, Ön mit ajánlana? Hallottam a Cikatridina nevű hormonmentes készítményről, de azt is hallottam, hogy nem nagy százalékban volt eredményes a kezelés... Ön milyen megoldást ajánlana? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelyszárazság témában

        Kedves Hölgyem! A Symicia ritkán okozhat hüvelyi szárazságot, esetleg próbálja meg a Lindynette 20-at helyette. A nyl nem túl jó síkosító, kifejezetten síkosítót használjon erre a célra. A Cikatridinával kapcsolatosan én jó visszajelzéseket kaptam a betegektől.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 00:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: