• Babát szeretnénk

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A problémám, amivel Önhöz fordulok, elég összetett. 29 éves vagyok, először 12 éves koromban jött meg a menstruációm. Kezdettől fogva 35 napos ciklusaim voltak,de rendszeresen. Súlyproblémával ezóta küzdök,de ez nem befolyásolta a ciklusaim. 22éves koromban fogamzásgátló tablettát kezdtem el szedni,3,5 évig, ezalatt az előtte leadott 15-20kg-ot sikerült visszahíznom,s azóta sem tudok megszabadulni a feleslegtől. Már több mint 3 éve nem szedek gyógyszert, a ciklusom azóta rendszertelen, évente pár alkalommal jelentkezik. 2009 év elején orvoshoz fordultam, a vérvétel kimutatta a PROLAKTIN és a TESZTOSZTERON magas szintjét, BROMOKRINTINT írt fel,pár hónappal később egy menstruáció után,endokrinológus szakemberhez fordultam. A vizsgálat valamennyivel alacsonyabb,de még mindig magas PROLAKTIN és TESZTOSZTERON szintet mutatott ki. Itt MERCKFORMINT írtak fel,amit 3 hónapig szedtem. 2010-ben visszamentem a nőgyógyászhoz,hogy lassan BABÁT szeretnénk, CLOSTILBEGYT írt fel,végig csináltam egy kúrát,teherbe nem estem. A véleményét szeretném kérni,s a tanácsát,hogy hol kezdjem el a kivizsgálást,mert már tényleg BABÁT szeretnénk.

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírtak alapján a Bromocriptin, Metformin és Clostilbegyt megfelelő terápia. Az ovulációindukciót a megfelelően emelt dózisú gyógyszerrel kell folytatni, szükség szerint ultrahangos peteérés ellenőrzés, illetve progeszteronos tüszőrepedés és sárgatestműködés kontroll mellett, orvosa utasításainak megfelelően.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 19:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 21., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: