• HPV vírus + menstruációs zavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Májusban voltam rákszűrésen, melynek eredménye kimutatta nálam a HPV vírus jelenlétét. A vizsgálat után beadattam magamnak a méhnyakrák elleni védőoltást (az eredményt ezután kaptam meg ) már mind a kettőt. Ismét elkezdtem 20 napja szedni a fogamzásgátló tablettát (első menstruáció). Kb. 6-7 nap volt a rendes menstruációm, azóta azonban folyamatosan pecsétezek, hol jobban-hol kevésbé amit én nem feltétlenül gondolok vérzésnek. Lassan letelik a 21 nap, ami után 1 hét pihenőt kell tartsak, ekkor kellene a következő menstruációmnak megjönnie, azonban úgy vélem, hogy az előzőnek még talán vége sem lett. Összefüggésben lehet ez a HPV fertőzésemmel? A következő szűrésre e hónap végén kell menjek. Előre köszönöm szíves válaszát. Üdvözlettel V Dóra

        Dr. Deli Tamás válasza a HPV témában

        Kedves Dóra! A rendellenes vérzés a leírtak alapján nem a HPV-vel, hanem inkább a fogamzásgátlóval függ össze. Ha tartóssá válik a vérzészavar, tablettaváltás lehet szükséges.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 19:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 05:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: