• Petefészek nagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már tiz éve peteéréskor, vagyis a 14.ik nap csomós vérzésem van. Ez van hogy eltart a menstruációig. Nem sikerült még teherbe esnem már 1,5 éve. Az ultrehangos vizsgálat alatt csak annyi lett megállapitva, hogy a jobb oldali petefészek 47*30 mm, a baloldali 36*22 mm, tehát nagyok. Az lenne a kérdésem, hogy most ez mit jelent, mi a következménye, ez miatt nem sikerül a teherbeesés? Kérem segitsenek, mert tanácstalan vagyok! Előre is köszönöm válaszuk!

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészek témában

        Tisztelt Hölgyem! A másfél év sikertelen teherbe esési próbálkozás célzott meddőségi kivizsgálást indokol - endokrinológiai, ismételt ultrahangos, petevezető-átjárhatósági, méhnyakfunkciós, andrológia stb. vizsgálatokkal, a peteérés igazolásával. Önmagában a leírt petefészekméretek nemn kell, hogy meddőséghez vezessenek, de pl. poloicisztás szerkezet esetén lehet a meddőség oka. Keressen fel meddőségi szakrendelést.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 09:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 05:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: