• Nagy Zsuzsa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy mióma zsugorítására a Premens tabletta jó-e? Ha nem, akkor mit javasolna?

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a mioma témában

        Kedves Zsuzsa! A mioma hormonalisan érzékeny szövetből áll. Tehát a terhesség, a szoptatás és a változókor alatt zsugorodik. Amikor a petefészek aktívan működik, a mióma növekedhet. A petefészkek hormonális gátlása több gyógyszerrel is lehetséges, de ennek komoly mellékhatásai is lehetnek. A Premens tabletta erre nem alkalmas, tehát a mióma zsugorítására nem ezt javasolnám. A mióma kezelése függ a panaszoktól, az életkortól, a mióma méretétől és elhelyezkedésétől illetve a gyermekvállalási szándéktól is. Ezen ismeretek hiányában sajnso nem tudom, melyik megoldás lenne Önnek a legmegfelelőbb. Üdvözlettel: Dr. Tömösváry Zoltán www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 19:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: