• Cikluszavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor úr/Doktornő! 8 éve szedtem fogamzásgátló tablettát, a ciklusom ezt követően 26-28 naposra állt be. Az utolsó 1 évben kb, minden mensesem előtt már másfél héttel barnás pecsételés kezdődik, amely elhúzódik a 26. napig amikor is rendben megjön a mensesem. Tavaly derült ki az inzulinrezisztenciám, melyet gyógyszer nélkül, diétával próbáltam kezelni. Fél év diéta után, -9 kgval szinte normál tartományban vannak a terhelt értékek is. A petefészek UHon, pici tűszúrásnyi, gombostűfejnyi cisztákat láttak pár napja, nem tudom egyáltalán ezek ciszták e?... A menses 3. napján készült hormonlaboromban semmilyen eltérést nem találtak. Az endokrinológus szerint nem szükséges semmilyen gyógyszer szedése arre a problémára, rendeződni fog a további diéta hatására és kár lenne a normál értékeimbe hormontablettável beleavatkozni. De engem nem hagy nyugodni a probléma, hamarosan babát szeretnénk, de attól félek nem megfelelő a peteérésem. Mi okozhatja ezt az 1 másfél héttel korábbi pecsételést, vérezgetést a menses előtt?? Sárgatesthormonelégtelenség? Vagy az inzulinrezisztencia is oka lehet? Fokozott stresszes életmódot élek sajnos. Jövő héten szerdán lenne a 26 nap, amikor meg kellene jönnie a mensesemnek, de már e héten hétfőn azaz ciklus 17 napján elkezdődött a pecsételés...: Kérem, szíveskedjenek tanácsot adni mitévő legyek. Nagyon köszönöm, tisztelettel: Szabó Zsuzsa

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Kedves Kérdező! A vérzészavar hátterében állhat a petefészek eltérése, ill. a sárgatest hormon elégtelensége. Átfogó hormonpanel vizsgálattal ki kell zárni az un. Polycisztás petefészek szindrómát.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 09:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: