• Nem múlik el a viszketés a nemi szervemről

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Párommal Angliában dolgozunk lassan egy éve. Március, április környékén vagy én vagy párom összeszedtünk valami fertőzést, tüneteit inkább én érzem. Csikló körül viszkető érzést kezdtem el érezni. Vakarásra pedig még jobban viszketett. Később hüvely körül is de ott ritkán. Nem igazán tudtam hova forduljak külföldön, így kivártam még hazautaztunk. Ez volt július legelején, ekkor elmentem nőgyógyászhoz (július 7). Felírt nekem hüvelygolyókat, amit a gyógyszertárban készítettek el, ezt esténként kellett használnom, meg kaptunk kenőcsöt (Mycosolon) és gyógyszert (Zinnat 500 ha jól emlékszem) párommal, amit mindkettőnknek kellett használni. 5 napig tartott a szedése, a kenőcsöt még szoktam néha használni, ugyanis nem múlt el a viszketés. És ez az ami miatt írok, mert megint csak nem tudom hova forduljak. Miért nem múlt el a viszketés? Lehet kapni angliában valami gyógyszert, vagy akármit, amire kis esély is van, hogy segíthet? És persze nem kell hozzá recept?! Ha igen, mit? Esetleg tudnak arról, hogy Manchesterben van-e magyar nőgyógyász? Néztem interneten de nem találtam. Másnak pedig nem hinném, hogy el tudnám magyarázni a problémámat. Még azt szeretném kérdezni, hogy ez a gyógyszer amit szedtem, lehet e valamilyen hatással a menstruációmra, ugyanis minden hónapban 1-je, 2-a körül jön meg, de most előbb, már 26-án vettem észre enyhe elszíneződést és nem is lett sokkal erősebb a vérzés, viszont 11 napig elhúzódott és görcsöltem is. Elég szokatlan... :( Várom mielőbbi válaszukat, mert a viszketés elég kellemetlen és néha kibírhatatlan. Naponta 2-3szor előjön... :( Nem tudom mit tehetnék. Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a viszketés témában

        A viszketés oka leginkább gombás fertőzés. Ezt szájon át és lokálisan is kell egyszerre kezelni mindettejüknél. Amit kapott abban van antibiotikum is az bezaverhet a menses ciklusban de ez majd helyreáll. Nem érdekes. Ha panszai nem szünnek el kell menni Angliában nőgyógyászhoz. Aki ott dolgozik kell annyira tudnia angolul, hogy elmondja a problémát.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 22:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: