• Mire számíthatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Májusban a nőgyógyász talált egy 3,5cm cystát,most vissza kellett mennem hozzá,és a köv. diagnosztizálta:9cm-es uterusban 5mm-es endometrium,az uterus mögött a Douglasban 5cm-es echomentes vékonyfalú cysta,mellette az ovarium-ban 5*3cm-es kétosztatú cystikus képlet ábrázolódik.1 hónap múlva kell vissza mennem és ha nem változik sajnos műteni kell.Szeretném tudni,hogy a műtét mennyire veszélyes,és,hogy a beavatkozás hüvelyen keresztül vagy metszéssel történik A cysta okoz problémát jelenleg is. Köszönöm a tájékoztatást.

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a petefészek ciszta témában

        Tisztelt Hölgyem! A cisztáról bővebb információt talál honlapomon: www.drtomosvary.hu A ciszta műtétet manapság szinte kivétel nélkül laparoszkópiával végezzük a has felvágása nélkül, mert így nem csak szebb, hanem gyorsabban is gyógyul. Ezen műtéttípusról szintén talál hasznos olvasnivalót honlapomon. A műtét gyakorlott kézben nem veszélyes, a hason szúrt 3-4 apró lyukon keresztül történik. Ha a ciszta tényleg panaszokat okoz, ne halogassa a műtétet! Jobbulást! Dr. Tömösváry Zoltán www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 22:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: