• Hogyan tudnék teherbe esni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Van egy 20éves lányom. 9 éve spirált helyeztek fel amely gyulladást okozott. Ezután 9 évig nem estem teherbe. Közben voltam vizsgálatokon ahol mindent rendben találtak, minden hónapban volt peteérésem. Idén tavasszal elmentem petevezeték átjárhatósági vizsgálatra. A bal petevezetékem rögtön átjárható volt. A jobb oldali csak pár perc eltelte után, de ez nagyon kanyargós volt. Két hónapra rá a bal oldali petevezetékbe( ami rögtön átjárható volt) méhen kívüli terhes lettem. Megműtöttek. Így a kanyargós petevezetékem maradt meg. Az orvos a beültetést javasolta egy újabb HSG után. Van-e más lehetőségem a beültetésen kívül? Köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a teherbe esés témában

        Kedves Kérdező! Néhány kivizsgálási lépésre van szükség, szem előtt kell ellenőrizni a petevezető állapotát, ehhez egy un. laparoscopos (hastükrözés) műtétre van szükség. Amennyiben megfelelőnek látják a petevezető állapotát lehet probálkozni spontán teherbeeséssel.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 19:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: