• Balul elsült borotválkozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ez a probléma nagyon ciki, de úgy gondoltam ide megírhatom. Szóval 5-6 évvel ezelőtt (kb 10 lehettem), mikor még nem volt saját borotvám anyu élettársának a borotvájával borotválkoztam. Később rájöttem hogy ez nagyon rossz ötlet volt. Most 16 vagyok, és azt hiszem ez a dolog sok nemkívánt hatással járt, mint pl.: túlzott szőrősödés (egy pici a mellkasomon is!!!!!), izzadás, pattanások, a mell nem növekedése, kevés vérzés meg még ki tudja mit okozott ezen kívül. Még nem mondtam senkinek, pedig jó lenne nőgyógyászhoz menni minnél előbb, vagy valami megoldást találni. Nem szeretnék fogamzásgátló tablettát szedni (az elhízás miatt), de nem szándékozom tovább elviselni ezt... (mondjuk tartok ha sokáig halogatom akkor jöhet hajhullás és egyéb férfias dolog). Valami hormontartalmú tabletta kellene, ami nem hízlal és elmulasztja ezeket a dolgokat, és ha abbahagyom akkor nem tér vissza egyik probléma sem. Remélem nem kell várnom míg 18 leszek, hogy egyedül menjek el nőgyógyászhoz. El sem hiszem hogy leírtam ide mindezt, de kérem válaszoljon valaki. :(

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonzavar témában

        Kedves 16 éves fiatal Hölgy!

        Látom nagyon össze vagy zavarodva mindattól ami most Veled történik. A legfontosabb dolog, hogy nem kell várnod 18 éves korodig. Van TAJ kártyád, és a nagyobb Klinikákon Tinédzser-ambulancia, ahová bármikor fordulhatsz, bármilyen problémával, anyukád nélkül is, ha szégyenlős vagy. Szerintem a legjobb lenne, ha elmondanád neki azért, hogy tudja, milyen problémáid vannak, de ez nem muszáj. Ha gyógyszert kellene szedned, azért jó, ha ő is tudja.
        A borotváról egyáltalán nem kell beszélned, se az orvosnak, se anyukádnak, mert nem az okozza a tüneteid. Egy közösen használt borotva tényleg nem jó ötlet, nem higénikus, de ha már nem használod, akkor felejtsd is el.
        Valószínű a hormonháztartásod nincs rendben, ezt helyesen látod Te is. A változó hormonok okozhatnak fokozott szőrnövekedést, izzadást, pattanásokat, de ha ez fokozott mértékű, akkor jó lenne egy kivizsgálás. Nem tudom, vajon merre laksz, de Debrecenben a Klinkán a Nőgyógyászaton van ilyen ambulancia, ahova mehetsz a problémáddal. Egyedül is, és anyukáddal is. Neki nem kell ott lennie a vizsgálatnál, ha Te nem szeretnéd.
        Nyugodtan kérdezhetsz bármit, nem kell félni, hogy ciki, hidd el, mindenkinek vannak "ciki" problémái, amiről senki sem tud, csak az orvos. Ha bizonytalan vagy, itt is kérdezhetsz, de vizsgálatot, és gyógyszert csak a Tini-ambulancián kaphatsz.

        Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-05 22:38:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: