• Carcinoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném ha válaszolnának kérdésemre. 60 éves vagyok.15-16 éve nem menstruálok már.Idén májusban elkezdtem vérezgetni. Pecsételő vérzés.De nem naponta.A hasam fájt.De sajnos volt hasi érműtétem.Addig míg nem jelentkezett vérzés arra gondoltam,hogy összenövéseim fájnak. Amikor elkezdődött a vérzés akkor már egyértelmű volt nem az összenövés okozza a fájdalmat.Voltam nőgyógyásznál. megvizsgált és azt mondta majd ha újra vérzek menjek vissza.Még leletet semmit nem adott.Nagyon megalázó volt számomra. Mivel a vérzés még tartott elmentem onkológushoz. Megvizsgált csinált rákszűrést.Alaposan kikérdezett.És beutalt eü. küretre.A kürte után jobb lábamon trombotizált lett egy érszakasz. Sajnos nem lett jó a eredményem. Most leírom az eredményt. Diagnózis/vélemény.I-II Adenocarcinoma papillare endometrii Grade I Rengeteg betegségem van. II. tipusú cukorbetegség,magas vérnyomás. 2001-ben volt egy nagy hasi bybass műtétem,.bifem femoralis.A hasi aortán aneurizma. 2009-ben volt egy másik érműtétem.Aneurizma jobb lágyéki érszakaszon. Nagyon legyengült állapotban voltam/48kg/ Haza kerülésem után érelzáródásom lett. Vissza megint,felerősítettek egy kicsit.Értágítókat kaptam.Vért kaptam.Majd megint műtét pár nap múlva. Eddig nem volt semmi gond. Most az onkológus azt mondta ki kell venni a méhemet. Két hetet kaptam ill kértem arra,hogy feldolgozzam magamban ami ért. Kérem szépen írjon nekem mire számíthatok. Holnap készülök a főorvoshoz úrhoz.Az érsebész aki már 3x műtött. Úgy érzem okvetlen kell beszélnem vele.mire számíthatok műtét közben. Nem lesz-e gond ??? Kérem nyugtasson meg milyen lefolyású a betegségem az eredmények alapján. Vajon kell -e kemo és sugár kezelés. Várom válaszát. Köszönettel és nagy nagy reményekkel.

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! A küret eredménye méhtest daganatot diagnosztizált, melyre - amennyiben az általános állapota megengedi - a műtét a legjobb megoldás. A műtét során eltávolított anyagot részletesen átvizsgálva lehet végleges eredményt adni a betegség kiterjedéséről. A sugár ill. kemotherapia is ettől függően követheti a műtétet. Ha az általános állapota nem engedi meg, akkor ezt a betegséget sugár és gyógyszeres kezeléssel is lehet gyógyítani. A műtét előtti állapotfelmérést általában az altatóorvosok/belgyógyászok szokták végezni. Összességében tehát mindenképpen kezelés szükséges betegségére, de annak típusát az Ön általános állapota határozza meg. A betegség lefolyása sok mindenen múlik: a daganat kiterjedésétől, a kezelés típusától illetve a daganat kezelésre adott válaszától is. Remélem sikeres lesz a kezelése és szépen felépül betegségéből.


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. augusztus 02., 18:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: