• Nagyon makacs hüvelygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Rettentően makacs hüvelygyulladásom van (sárgás folyás, kifejezetten fájdalmas szex), amely E. Coli fertőzéssel kezdődött, ezt antibiotikummal kivégeztük, csakhogy a tünetek nem múltak el. A tenyésztések rendre ilyesmiket mutatnak ki: bőrflóra baktériumai... bélflóra baktériumai... stb., mindig mást, és a nőgyógyászom azt mondja, hogy ilyen tenyésztési eredmények egyáltalán nem kirívóak, egy csecsemő hüvelyéből is ki lehet hasonlókat tenyészteni. A legkülönfélébb gyógyszereket próbáltuk: klion, klion-g, betadin, gynoflor, lactofeel. Eddig a gynoflor enyhített a helyzeten legtöbbet - sajnos attól sem múlt el. Lassan a nőgyógyászom már el sem hiszi, hogy van valami bajom. Még annyi, hogy nem lelki eredetű vagy nedvesedési problémáról van szó, mert rendesen nedvesedem, ill. a probléma akkor is fennáll, ha "egyedül" próbálkozom valamivel... A kérdésem az lenne, hogy mit szokás olyankor csinálni, ha a tenyésztés semmi specifikusat nem mutat? Sajnos a kapcsolatom nehezen bírja ezt a dolgot, már majdnem egy éve nem tudunk együtt lenni.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelyi fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A kórokozó ellenes kúra után (Klion D100, Betadine, stb.) kúraszerűen kell használni a hüvelyflórát helyreállító probiotikumokat. Emellett figyelni kell az egészséges táplálkozásra, és belsőleg is probiotikumot szedni. Aktus után irrigáljon tejsavval, vagy használjanak óvszert, érdemes a partnernél is kivizsgálást kezdeményezni a visszatérő panaszok miatt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 20:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: