• Babát szeretnénk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor! 28 éves vagyok, a párom 32. Tizennégy éve élünk boldogan. Júliusban volt az esküvőnk, van egy szép házunk, mindkettőnknek munkahelye, tehát minden adott ahhoz, hogy jöjjön a baba. Nagyon régóta nem szedek már fogamzásgátló tablettát. Egészségesen élek. Nem dohányzom, nem iszom, s a párom sem. Már négy hónapja próbálkozunk, sajnos ez idáig sikertelenül. Azt azért hozzá kell tennem, hogy idő hiányában, nem tudunk annyit összebújni, amennyit szeretnénk. Két kérdésem lenne: 1. Mennyi idő után van oka az embernek aggódni, ha nem fogan meg a baba? 2. Ön szerint a mi esetünkben befolyásolhatja az eddigi sikertelenséget az, hogy keveset (havi 3-4 alkalom) vagyunk együtt? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a teherbe esés témában

        Kedves Kérdező! Nem az együttlétek gyakorisága számít, hanem az, hogy ovuláció alatt legyen az aktus. A termékeny napok időpontja kikalkulálható mensesnaptárral, sőt pontosítható ovulációs tesztek segítségével. Ha már eltelt egy év a sikertelen próbálkozások óta, javasolt a meddőségi irányú kivizsgálás mindkettőjüknek.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 15:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: