• Menstruációs gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 27 éves nő vagyok. 2010 augusztusában hagytam abba a fogamzásgátló szedését ( Mercilon) 4-4,5 év után, mivel babát szeretnénk férjemmel. Menstruációm minden hónapban van, de hagy némi kívánni valót maga után. Nem az igazi. Idén januárban elmentem orvoshoz, hogy a biztonság kedvéért nézzenek meg. Diagnózis nincs peteérésem, erre kaptam CLOSTILBEGYT, amit február és márciusi hónapban 5. naptól 5 napig szedtem. eredmény pozitív teszt. Ultrahangon nem láttak semmi terhességre utaló jelet, viszont még azon a héten vérezni kezdtem. Azóta voltam szinte minden hónapban ultrahangon. Peteérést nem láttak. A legutolsó ellenőrzésem június végén vagy július elsején lehetett ahol a vizsgáló orvos megkérdezte mennyire sürgős a baba és hogy láttak PCO-s ováriumot ami nekem sose volt. Erre azt a választ kaptam, hogy ez minden nőnek van. Egy év sikertelenség után menjek vissza. Most augusztusban van egy éve, hogy már nem szedek gyógyszert. Teljesen lesújtott ez a hozzáállás. Még nem is igazán az hogy baba, de álandóan csúszik egy-két hetet és szinte csak barnázás van.. Ciklus közben hányingerem van és néha szédülök. Elkezdtem méhpempő és cickafark-palástfű tea kúrát is de... Teljesen el vagyok keseredve és őszintén szólva dühös is vagyok. Nem értem, látják, hogy nincs rendben a dolog miért nem csinálnak semmit? Sajnos nem tehetem meg, hogy magánorvoshoz menjek. Kérdésem az lenne, hogy mit tehetek/ tegyek? Hova forduljak, hogy végre beálljon normálisra a menstruációm és legyen peteérésem? Ultrahangos vizsgálat volt eddig csak. Elnézést , hogy ilyen részletezve írtam le a problémámat de úgy gondoltam így nagyobb rálátás van a problémámra. Előre is köszönöm szépen.

        Dr. Herman Tünde válasza a PCO témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen szükség van egy hormonpanel vizsgálatra, amennyiben a PCO-syndroma egyértelműen igazolódik, hastükrözés (laparoscopia)szükséges a sok apró cysta kiürítéséhez. Ezt követően nagyobb a valószínűsége a teherbeesésnek.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 11:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: