• Hüvelygomba, hólyaghurut, hüvelygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Tegnap voltam nőgyógyásznál, de sajnos nem lettem "okosabb"! Összeírtam a tüneteimet,kezeléseimet dátum szerint, hogy átláthatóbb legyen a problémám, de mégcsak megnézni se volt hajlandó az orvos!:( Leírnám Önnek is: 5év után márciusban abbahagytam a fogamzásgátló szedését(Milligest,Trinordiol,Cypromix,Diane35-ebben a sorrendben szedtem őket). Márciusban jött meg utoljára,júniusban elmentem orvoshoz,írt fel gyógyszert,amitől végre megjött,és az első nap ismét elkezdtem szedni a Cypromix nevű gyógyszert(azért ezt kértem,mert problémás az arcbőröm,illetve a 3hónap gyógyszerszünet alatt már a hátamon is előjöttek a pattanások.). Április vége óta párkapcsolatban élek,ezért is kezdtem újra a fogamzásgátló szedését. Az elejétől kezdve előfordult,hogy nem védekeztünk,mégsem alakult ki semmiféle betegség,irritáció,most azonban attól félek, hogy egymást fertőzzük. A panaszaim a következőképp alakultak: május 5.hólyaghurut(1hét antibiotikum); június 21. fogamzásgátló szedésének kezdete; június 30. hólyaghurut;(1hét antibiotikum) (közben rózsaszínű folyás reggelente); július 7-fájdalmas együttlét,hüvelygyulladás-colpo cleaner jód kezelés 3napig,utána CCLaktóz; július 12-Protexin Candid Plus probiotikum szedésének kezdete; július 16. menstruáció; július 21. fájdalmas együttlét-vizelési inger,csípő,fájó érzés vizeléskor a hólyagban ill. hüvelyben. Ezzel a problémával már nem háziorvoshoz fordultam,mint előzőleg,hanem nőgyógyászhoz. Az orvos megvizsgált,azt mondta,mivel nem fájt,szó nincs hólyaghurutról. A háziorvosok megvizsgálták a vizeletemet,mindkét esetben volt benne genny ill. vér. Szóval nem kezelhettek "félre". Sokat olvasgattam fórumokat, valóban összefüggésben van a hólyaghurut és a hüvelygyulladás? Ill.egymás kiváltói? A tegnapi vizsgálat eredménye: Ép hámmal fedett portio,bő myc.fluor. Ut.antefl.,norm.nagys.,körny.szabad. A hüvely heveny gyulladása.Szerencsére az internet segítségével megfejtettem,hogy ez mit is jelent.:) Pimafucort krémet és Candibene 200-at írt fel az orvos. Reggelre valamivel jobb is lett,múlik a vizelési inger:) A kérdésem az lenne,hogy ebben az esetben nem kellene kezelni a páromat??? Ha elfogy a kúp,ill letelik az 5nap,és már kenegetnem se kell, elkezdem a CC Laktóz irrigálást,azonban valószínűleg sor kerül együttlétre.Attól félek,hogy kiújul a probléma. A páromnak semmiféle tünete nincs!!! Szükséges lenne urológus felkeresése?Milyen vizsgálattal tudják kideríteni,hogy esetleg hordoz-e valamit?Az elmúlt években néhányszor előfordult már,hogy begombásodtam,de sosem társut mellé hólyaghurut.A Canesten,később a ColpoCleanerJód-os irrigálás mindig segített. Augusztus 22-én kell visszamennem az eredményért,hormoncitológia levétele is megtörtént. További kérdéseim: Nem lehet,hogy bakteriális fertőzésről van szó?(nem bűzös a folyásom) Az anális közösülés okozhatja a problémánkat? Kb. a tünetek kezdetén voltunk úgy együtt először,de mindig nagyon odafigyelünk a higiéniára!!! Lehet,hogy óvszert kellett volna használnunk??? Az orvos azt mondta,hogy ameddig be ér az ujjam,addig kenjem be a hüvelyemet ezzel a krémmel...sok helyen azt olvastam,hogy nem szabad... Remélem nem baj,hogy ilyen hosszan írtam,de minden kérdésemre választ szeretnék végre kapni és ezt csak Öntől remélhetem!!!! Kérem segítsen! Köszönettel: Sz.Lilla(22éves)

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyi fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A hólyaghurut és a hüvelygyulladás a legtöbbször együtt jár. Az anális közösülés lehet felelős az állandóan visszatérő panaszokért. Hüvelyváladék tenyésztés vizsgálat történjen és célzott kezelés, Önnek és a partnernek is.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 26., 14:39; Megválaszolva: 2011. július 31., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: