• Secunder amenorrhoea

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Deli Tamás! Kb. 16 évesen menstruáltam először, majd rá két hónapra és megint 2 hónapra,aztán semmi .A háziorvowsom azt mondta várjak 18 éves koromig,de ezután sem jött meg,ezért elmentünk Dr.Czeizel Ebndre doktorúrhoz,aki hormontablettát írt fel,szedtem egy darabig,de semmi.Majd elmentem nőgyógyászhoz,Ő nőgyógyászati tükrőzést csinált,itt kiderült,hogy fejletlen a petefészkem és a méhem.Fogamzásgátlót írt,szedtem is,ettől rendszeresen meg is jött,de miútán nem volt munkám és pénzem sem,ezen is próbáltam sporólni,ezért megint elmentem nőgyógyászhoz és megkérdeztem van -e következménye ha nem szedem.Sokat híztam tőle,most már lassan 2 éve nem szedem,nincs is menzeszem,de a kilókkal azóta küzködök. Annak idején megállapították,hogy több a férfi hormonom mint a női,a hónaljam nem szörösődik,azon kívűl minden rendben . Folyásom amióta az eszemet tudom van,néha színtelen,néha barnás,de sokszor érzem is,mert nagyon erős. Volt már erre is vigygálat de mindig valamit felírtak/Betadine,Clion.Canesten/de soha nem múlt el,viszketés is nagyon erős. Most dolgozom,űlő munkát végzek,és nagyon kényelmetlen,fészkalodom egész nap,fáj is. Nem tudom van-e rá megoldás,abba már beletörödtem hogy nem jön meg,de a folyás az iszonyatos. Köszönettel Heni

        Dr. Deli Tamás válasza a vérzészavar témában

        Tisztelt Hölgyem! A hízás, vérzéskimaradás, férfihormontúlsúly policisztás ovarium betegségre, krónikus anovulációra (peteérés hiányára) utalhat, ezek a megfelelő időpontban levett hormonvizsgálatokkal igazolhatók. A megfelelő kivizsgálás után a peteérés helyreállítása megpróbálható, ha van cukoranyagcsere-eltérés, az korrigálható, a hízás megállítható, a ciklusok rendezése is megkísérelhető. A nem megfelelő hormonális status egyébként magyarázhatja a visszatérő hüvelyfertőzést (ezzel kapcsolatban egy rövid olvasnivalót tudok ajánlani a honlapomon a szakmai cikkek között, www.drdelitamas.hu). Részletes kivizsgálás céljából nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelés felkeresését javaslom.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. július 24., 14:32; Megválaszolva: 2011. július 31., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: