• Fontos

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni, most volt egy fr.abrasio beavatkozásom.Az előzmény az hogy 2 hónap folyamatos vérzésem volt, de a problémám nem múlt el műtét után sem, mert a vérzés nem múlt el már ismét 1 hónapja folyamatos vérzés van.A cytológia P2-es lett meg méhgyulladást mondott az orvosom. A szövettani vélemény polypus cervicis uteri.Endometritis acuta...Acut endometritis korai secretios fázisú endometriumban..Méhnyak polypus N8410...Kérem fejtse ki bővebben, mert nem tudom mit csináljak...Előre is köszönöm a gyors válaszát...

        Dr. Deli Tamás válasza a endometritis témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírtak alapján rosszindulatú elváltozást nem láttak. A méhnyálkahártyából kiinduló jóindulatú polipot írtak le és a méhnyálkahártya gyulladását. Én antibiotikumot adnék, vérzéscsökkentőt gyógyszert (pl. Exacyl, Dicynone), nem steroid gyulladásgátlót 8pl. Diclofenac. Ellenőrizni kell a vérképet és a véralvadási paramétereket az elhúzódó vérzés miatt, gondolom, terhességi teszt negatív volt. Ezután kontroll ultrahang hüvelyen keresztül, ha valamit látnak vagy nem javul a helyzet, hysteroscoppal endoscopos úton lehet megtekinteni a méhűrt.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. július 23., 17:27; Megválaszolva: 2011. július 31., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: