• HPV

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Kovács Ramóna vagyok. Ismét egy panaszom lenne amelyre szakvéleményét kérném! 2010 május 4-én méhszájműtéten estem át, azóta nőgyógyászhoz folyamatosan járok ellenőrzésre.A műtét utáni 6 hetet bőven megvártam a szeretkezéssel, valójában több mint 2 hónap után sikerült barátommal közösülni, ez után volt egy vérzésem,a hímvessző miatt amely a műtött részt érte. Megsértett egy részt, és azóta nehezebben hámosodik mint a többi felület. 2010. decemberében volt egy kenet levételem amelynek eredménye P 3 , HPV gyanu volt. Ekkor kaptam immunrendszer erősítőt, majd egy HPV tipizálás következett amely negatív lett " hála istennek" illetve P 2 a kenet eredmény.. Most 2011. július 5-én levettek tőlem egy oncocytológiai kenetet. Amelynek eredménye : P 2 , HPV gyanú, gyulladással. Ön szerint ismét immunrendszer erősítőt alkalmaz majd a doktor úr? Vagy talán ismét műtétre lesz szükség a sértett felület miatt???? És a probléma még az hogy nem tudok most elmenni a szakrendelésre, mivel menstruációm van és jövőhéten pedig nyaralok. :( 2 hét múlva tudok csak elmenni. :( Ez ronthat a helyzeten??? A nyaraláson medencében.gyógyfürdőben való fürdést javasol??? Köszönöm, hogy levelem elolvasta! És válaszát várom! Tisztelettel: Ramóna

        Dr. Herman Tünde válasza a HPV témában

        Ahhoz, hogy válaszolni tudjak fontos lenne a méhszájműtét szövettani lelete, ill. a HPV tipizálás eredménye. Két hét alatt nem romolhat jelentősen a helyzet, ill. nyugodtan fürdőzhet.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. július 22., 14:29; Megválaszolva: 2011. július 26., 21:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: