• Méhnyakon fekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 2 napja a nőgyógyászati vizsgálat alkalmával az orvos lefagyasztott egy a méhszájamon keletkezett fekélyt. Okozhatta-e ez a gennyes seb a gyakori hasfájásomat? Mitől alakul ki egy ilyen seb? Elhanyagolt méhszájsebből? Hogyan előzzem meg a kiújulást? Köszönettel Klára

        Dr. Deli Tamás válasza a méhszájseb témában

        Tisztelt Hölgyem! Hogy pontosan mitől alakulhatott ki a méhnyak fekélye, ezt a vizsgáló, és az elváltozást saját szemével látó kollégától kell megkérdezni. Krónikus gyulladás, bizonyos kórokozók, irritáló idegen testek (tampon, hüvelygyűrű), daganatok okozhatnak kifekélyesedett sebet a méhnyakon. A fekély egyébként nem gennyes seb.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. július 19., 15:03; Megválaszolva: 2011. július 24., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: