• Babára várva

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Tanulmányok, pártalálás és egzisztencia miatt csak 28 évesen jött el az idő a baba projektre. Még a kivizsgálások kb. felénél tartok, de az már biztos, hogy PCOS gyanús vagyok, magas prolaktinnal (2061), magas inzulin szinttel (74) és túlsúllyal (+25 kg). Látótér kiesésem nincs, MR-re csak okt.25-ére kaptam időpontot, endokrinológus magánra csak aug.2-re. Tudom, hogy sürgősen diétáznom kell, futnom; és bromocriptinre számítok. Nagyon szeretnék kisbabát. Mennyire rosszak így az esélyeim a teherbe esésre? A Bromo segíteni fog? Milyenek a statisztikák a Bromo eredményességeiről? Ha sikerül lefogynom, akkor az IR helyre jön? Bízhatom abban, hogy természetes úton esek teherbe? A Bromo után fog csak az orvosom lapart ajánlani, ha kell. Az IR-re is kell gyógyszer? Ha ezek rendbe teszik a PRL-omat, könnyebben tudok majd fogyni? (22 évesen egyszer már lefutottam magamról 25 kiló pluszt!) Köszönöm a segítségét! Egy szomorú feleség

        Dr. Fáklya Mónika válasza a nőgyógyászat témában

        Tisztelt kérdező! Ha megfelelően diétázik és sportol, természetes módon is helyreállíthatja az egészségét és a hormonszintjeit is. Napi 5 alkalomra elosztott kb. 1200 KCal tartalmú diéta és mindennepi aerob mozgás szükséges. Az akaraterő negyon fontos. A túlsúly okozza az IR-t, ez a petefészek hibás működését, és a magas prolactin is következmény. Az ok a túlsúly, és a mozgáshiány.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. július 19., 01:53; Megválaszolva: 2011. július 19., 20:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: