• Hüvelygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!! 23 éves vagyok, párkapcsolatban élek 2 éve. Rendszeresen járok nőgyógyászati vizsgálatra, mert fontosnak tartom, ennek ellenére az utóbbi időben csak a baj, van... :( 4 hónapja voltam méhnyakrákszűrésen, a leletre az volt írva: eredménye P2, Chlamydia infectio gyanúja! Vissza is mentem, kaptam rá kezelést, ( a párom is). Most visszamentem ellenőrzésre hogy elmúlt e, vagy hogy minden rendben van e... Az orvosom nem vette le a kenetet, mert hüvelygyulladásom, van, azt mondta lehet hogy gombás fertőzésről van szó, elöbb kezeljük ezt és utána leveszi majd a kenetet... Kaptam Canesten hüvelykúpot, Omicral kapszulát, és Pimafucort krémet...az utóbbi kettőt a barátom is használja, hogy minden rendben legyen. De én nagyon el vagyok keseredve! Ugy tudom, hogy a hüvely gomba tünetei a gyakori szagos folyás, viszketés... Nekem ilyenek nincsenek... nem is voltak, csak a hüvelyemben érzek néha égő érzést és gyakran járok Wc-re. Már 4 napja használjuk a kezelést, nem élünk nemi életet... Doktornő tanácsát szeretném kérni!! Ez tényleg hüvelygomba lehet? MIt tehetek még az egészség érdekében? Mivel állíthanám a hüvely pH-t helyre? Már félek, hogy a kapcsolatom rá fog menni... Nem szeretnék még több gyógyszert szedetni a párommal... Tudom, hogy ez bután hangzik... De aggódom! Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a hüvelyi fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A hasonló jellegű panaszok a nők életében gyakran előfordulnak. A doktor által javasolt kezelést kell végig alkalmazni, majd ezt követően történjen ismételten Chlamydia teszt. A megelőzésre kellene, a gomba kiírtását követően hangsúlyt fektetni: menses után kúraszerűen Gynoflor hüvelytablettát kell alkalmaznia, ez lactobacillusokat tartalmaz, majd hetente savas kémhatású hüvelykúpot (pl. bórsavas kúp) vagy hüvelykrémet kell használnia ( pl. Vitagyn C), így megőrzi a hüvely normál flóráját!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. július 18., 13:32; Megválaszolva: 2011. július 25., 07:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: