• Meggyógyulok/ hpv/ ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktorúr! Hpv-s vagyok,és méhszájsebem van.Az orvos elfagyasztotta azt a területet,és hüvelyöblítést ill. hüvelykúpot meg immunerősítőt javasolt. (Centrumot vettem).Az a kérdésem, hogy ezzel a fagyasztás segít-e,ill.van-e esélyem a teljes gyógyulásra és az probléma -e,hogy a kezelést(hüvelykúp,hüvelyöblítés) a menzesz miatt majd esetleg meg kell szakítani? köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV témában

        Tisztelt Cím!

        A HPV (ún.: humán papilloma vírus) egy olyan vírus fertőzés amely, elsősorban szexuális úton terjed. A vírus rossz tulajdonsága az, hogy károsítja a méhnyak nyálkahártyáját és akár méhnyak rák kialakulásához is vezethet, ha nem fordul időben orvoshoz, de természetesen az Ön esetében ez nem így van mivel már volt orvosnál, aki a sérült területet meg is kezelte, de természetesen a jövőben is fontos lesz a rendszeres nőgyógyászati ellenőrzés. A gyógyulás a károsodás mértékétől függ, amely az Ön esetében nem lehet olyan nagy mértékű az alkalmazott orvosi terápiából következtetve. A károsodás mértékét a nőgyógyászok mérik fel és ettől függ a terápia, amely az Ön esetében elfagyasztás, hüvelyöblítés volt. 

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-05 14:40:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: