• Heveny gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Várandósságom 11. hetében járok, néhány napja tapasztaltam erős égető érzést,fehér színű folyást. Mivel a fogadott orvosom épp a 2 hetes szabadságát tölti, a helyi SZTK nőgyógyászatát kerestem fel problémámmal. Hüvely heveny gyulladást állapítottak meg, Canesten Kombi használatát javasolták. 4 nap elteltével a tünetek lényegesen enyhültek, de nem szűntek még meg. Kérdésem többrétű lenne: A babámnak okoz e ez a gyulladás, vagy gombás fertőzés valami károsodást? Illetve mennyi idő alatt múlnak el a tünetek általában? Mi okozhatja ezt a betegséget? Talán a várandósság miatt megváltozott hormonszint? Nagyon oda figyeltem eddig is és most is a személyes higiéniámra, nem értem hogy történhetett ez. És nagyon aggódom a születendő babám egészsége miatt is. A fogadott orvosom magánrendelésére e hónap 25-re kaptam időpontot. Köszönöm

        Dr. Herman Tünde válasza a hüvelyi fertőzés témában

        Kdeves Kérdező! Terhességben egyébként is életani a nagyobb mennyiségű hüvelyi folyás. Az immunrendszer gyengülésével a hüvelyfertőzés gyakori lehet, amit könnyen pl. WC-ben is elkaphat. A Canesten kombi jó választás, terhességben is alkalmazható, a magzatot nem károsítja. A tünetek kb. egy hét alatt szünnek meg, amennyiben nem csökken a panasz, keressen fel nőgyógyászt ismételten.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. július 15., 16:44; Megválaszolva: 2011. július 18., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: