• Mi befolyásolja a magas ösztrogén szintet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A szervezetemben magyas az ösztrogén szint és az 1-1 petefészekemen egyszerre több (kb. 20) azonos fejlődésű tüsző található. Mi válthatja ki ezt a problémát? Súlygyarapodás előfordul a magas ösztrogén szinttől?

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonzavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        A női szervezetben az ösztrogén termelése a petefészekben történik. A petefészkeken belül is a tüszőben termelődik leginkább az ösztrogén, tehát meglehet, hogy a több azonos fejlődésű tüsző felelős a magasabb ösztrogén szintért. A hormonok szintjének szabályzása azonban több lépésből áll, amely lépések szoros kapcsolatban állnak egymással, de ha valamelyik lépcsőfokon probléma történik az is vezethet magasabb ösztrogén termelődéshez.  Az ösztrogén szintje a női nemi ciklus alatt állandóan változik (hol kevesebb, hol több). Az ösztrogén a felelős az ún. másodlagos nem jellegek kialakításáért mint például az emlő növekedése, fokozottabb zsírlerakódás tehát magas ösztrogén szint is hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz, hónalj- szeméremszőrzet kifejlődéséért.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-05 13:37:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: