• Enyhe hüvelygyulladás megfertőzheti a párom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Azért fordulok Önhoz kérdésemmel, mert a nőgyógyászati azakrendelésen nem mondtak sokat. Tájékoztatás hiányában már a Google sem tudott segítséget nyújtani. május 26.-án jobb oldalon, alhasi fájdalommal mentem a szakrendelésre. A jelentésre ezt írták: UM: május 3-7 között Melianet szed 3 éve, ma reggel jobb alhasi fájdalommal jelentkezett. Vizelete, széklete rendben, láza nem volt. BV: rendes, nagy uterus afv.-ben tömött, mobilis, szabad környezetben. Ft. ép portióhám. Akut gynec teendő nincs. R: sz.sz No-Spa. Ez után időpontra mentem rákszűrésre: júnis 9. UM: május 31. Puha betapintható has. Norm. külső genit. kp. tág vagina, épnek látszó hüvelhám. Portio szembe tekint. Cyt.: 714. Colp.: Ép portióhám, kevés nem jellegzetes fluor. Bv.: R.n. uterus, afv-ben szabad környezetben. Dg.: sine morbo gynec Majd vissza jött a rékszűrés eredmény: P2 atypia július 5.-én Diagnózis: A hüvely heveny gyulladása. Beavatk: kontroll vizsgálat, konzílium. Megjegyzés: Cyt: P2 atpia. Terápiás terv: CNS hüvelykúp, Gynoflor hüv.tabl. A májusi alhasi panasz után nem fordult elő máskor. Mióta használom a CNS hüv.kúpot újra érzem, hogy fáj, de most nem csak jobb oldalt hanem balról is. Mivel gyógyszertári csomagolában adják ezt a kúpot. nem kaptam róla betegtájékoztatót. Mellékhatás lehet, vagy esetleg van valami más betegségem? Amájusi panaszomkor ultrahanggal is vizsgált az orvos, nem talált semmit. Még egy kérdés: Ha hüvely gyulladáom van és a kúp fertőtlenítő hatású is, a páromnak nem kell semmit kiváltania? Félek, hogy ha neki is van valami baja, vissza kapom tőle,miután meggyógyulok. Köszönöm, hogy elolvasta levem. Várom válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírtak alapján semmi komoly probléma nincs, enyhe hüvelygyulladás állhat fenn, el kell használni a hüvelykúpot, a párját nem szükséges kezelni, ha pedig kontrollra visszahívták, az előírt időnem menjen el rá.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 11., 20:44; Megválaszolva: 2011. július 14., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: