• Petefészekciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Tizenéves korom óta küzködök a pattanásossággal és a mitesszerekkel.Azt gondoltam, hogy ez csupán átmenetei állapot. 25 évesen viszont azt kell hogy mondjam talán még rosszabb a helyzet. Most már nem csak az arcom pattanásos, de a hátam a mellkasom és a nyakam is. A nyaki részen sokszor hatalmas fájó csomók "nőnek". Nemrég jártam bőrgyógyász szakorvosnál, aki külső kezelésre, oldatot és gélt írt fel nekem, közben persze beszélgettünk és megegyeztünk abban, hogy érdemes lenne részt vennem egy alaposabb kivizsgáláson( Fogászati, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti) Rákérdezett arra, hogy tudok-e esetleges petefészekcisztáról. Még első nőgyógyászati vizsgálatom alkalmával tudtam meg, hogy vannak cisztáim, de az orvos akkor azzal hessegette el az aggodalmaimat, hogy még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy piszkáljuk. A kérdéseim a következőek lennének: van-e szerepe esetleg a cisztáknak abban, hogy pattanásos és mitesszeres még most ennyi idősen is a bőrőm? Van egy másik problémám is ami még ennél is jobban megkeseríti az életemet, mégpedig az, hogy fokozottabban szőrősödöm a testem minden részén. Ez rendkívül kellemetlen számomra, folyamatosan takargatom magam, a legrosszabbak a nyári hónapok, ilyenkor fokozottabban szőrtelenítek, ami viszont nem tezs jót az egyébként is érzékeny bőrömnek. Van-e esetleg ehhez köze egy petefészekcisztának? Ezzel egyébként kell valami csinálni? meg kell műtetni, vagy ha nem rosszindulatú akkor nem is kell feltétlenül piszkálni?? Válaszát előre is Köszönöm! Tisztelettel!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! A policisztás petefészek járhat olyan hormoneltérésekkel, amik fokozott pattanásosodást,fokozott szőrnövekedést okoznak, kezelése gyógyszeres, pl. fogamzásgátlóval jól egyensúlyban tartható. Érdemes lenne nőgyógyász endokrinológust felkeresni, mert a hormonszinteket ellenőriztetni javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 10., 11:10; Megválaszolva: 2011. július 11., 17:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: