• Terhesség,fogamzás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!Nagyon szeretnék kisbabát.A fogamzást befolyásoló tényezőkre illetve az ellen tényezőkre lennék kiváncsi!(pl:ételek,italok,gyógyszerek)Én most jelenleg silegont szedek a kissé magas májfukcióm miatt,illetve kb 2 hónapja nem szedek már antidepresszáns gyógyszereket!Köszönettel:Adrienn

        Dr. Csuth Ágnes válasza a teherbe esés témában

        Kedves Adrienn! Az összes tényezőt leírni, ami a fogamzást befolyásolja, könyv terjedelmű lehetne. Ez a rovat kereteit meghaladja, értelemszerűen a belgyógyászati, pszichiátriai betegségek kihatnak rá, egyes szedett gyógyszerek, élvezeti szerek is negatívan hathatnak, a túlsúly is nehezíti, számos olyan nőgyógyászati és andrológiai probléma van, ami nehezíti. Érdemes a próbálkozás előtt elmenni nőgyógyászhoz, beszéljék meg a szedett gyógyszereket, élvezeti szereket, amiket használ, mondja el korábbi betegségeit, így a nőgyógyász személyre szabott tanácsot fog tudni adni. A fogyhat.hu-n van egy cikk a termékenységgel, és az étkezéssel kapcsolatban, ezt ajánlom figyelmébe.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 06., 13:45; Megválaszolva: 2011. július 07., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: