• ELET ABORTUSZ UTAN

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorno, 12. hetes terhes voltam mikor barna folyas miatt kontrollba mentem, itt kiderult, h. babam szive nem dobog es meg csak 9 hetes, szoval 3 hete megvolt halva, ekkor elvettek tolunk, ezutan 2 napig vereztem aztan semmi, majd az 5. napon ismet barnas folyas....ismet orvoshoz mentem, o azt mondta minden rendben, ez termeszetes mert hatrafele all a mehem es tobb ideig tisztulok ebben az esetben, 5 napra gyogyszert irt nekem, es azota ha lehet azt mondani jol vagyok, arra lennek kivancsi, hogy mikor kezdhetek nemi eletet, es mennyire lesz veszelyeztetett a kovetkezo terhessegem.vagy fog kelleni szedjek valami kulon gyogyszert, azert mert elsore nem jott ossze. parommal nagyon szeretnenk mihamarabb babat, mikortol lehetseges es mennyire veszelyes???mit szedjek ra, ha majd osszejon....????? 24 evesek vagyunk es nagyon varnank a kovetkezot... TISZTELETTEL, egy aggodo no

        Dr. Herman Tünde válasza a abortusz témában

        Kedves KérdezŐ! A szexuális életet kb. három hétig kerülni érdemes. Majd három hónap múlva próbálkozhatnak ismét. Addig is szedjen terhesvitamint, illetve a teherbeesés előtt érdemes elvégezni egy un. hysterocopos (méhtükrözés) vizsgálatot, hiszen ilyenkor lehetnek a méhben olyan problémák (polyp, myoma), amik miatt a terhesség elhalása bekövetkezett. Ezt a vizsgálatot már ambuláns körülmények között is végzik a Debreceni Női Klinikán. Amennyiben ismételten terhes lesz érdemes a progeszteron szint követése és ennek megfelelően, amennyiben szükséges a progeszteron pótlása.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. június 28., 18:36; Megválaszolva: 2011. június 29., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: