• Sűrű görcsök...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 24éves vagyok, 2kisgyermekem van, a legfiatalabb 15hónapos. Mikor a 3,5éves kislányommal várandós lettem, akkor kezdődtek a problémáim. Görcsölgettem. Akkor a terhesség velejárójának tudták be az orvosok. De ez az állapot nem szűnt meg, sőt fokozódott olyannyira, hogy most is, mensestől teljesen függetlenül görcsölök, mikor mozgok pl. séta, olyan, mintha ugrálna a méhem, ha lefekszek, ha felkelek, ha lehajolok iszonyatosan húzódik belül valami! Szex közben, bármilyen pózban is legyek, fáj! Ezek a tünetek hetente 2-3alkalommal jelentkeznek, a görcsök elhúzódóak, van, hogy le kell guggolnom, annyira fáj. Voltam már orvosnál, nem vettek komolyan szerintem, mert csak egy baktériumölő kúrát írtak fel. 3féle gyógyszert szedtem be, azt mondta az orvos, gyulladás van a méhemben, attól ez a fájdalom. Mind az összes gyógyszert beszedtem, 2hétig nem volt görcs utána, de most újra van! Nagyon aggaszt, éjjel sokszor arra kelek, hogy fáj, mert épp hasra fordultam/kinyújtóztam. Mi lehet ez??? Mire utalhatnak ezek a tünetek? Miért tért vissza a gyógyszerek szedése után, mikor az orvos azt mondta, hogy el fog múlni!? Miért nem foglalkozik velem az orvos a magánrendelésen, mikor 10perc múlva "kidob" és 10.000Ft-ot kér... Nagyon megnehezíti a házaséletemet és a mindennapi életemet is ez a helyzet...kérem javasoljon valamit! Vissza fogok menni az orvoshoz, de előtte tudnom kell mikre utalhatnak ezek a tünetek! Előre is köszönöm!!!!

        Dr. Deli Tamás válasza a alhasi fájdalom témában

        Tisztelt Hölgyem! A felsorolt tünetek a felvetett méh- és petefészek-gyulladáson kívül lehetnek endometriosis, myoma, adenomyosis, petefészekciszta, daganat, húgyúti betegség, vesekő, korábbi műtét vagy gyulladás miatti hasűri összenövések, méhen belüli fogamzásgátló eszköz stb. tünetei. ezek szisztematikus vizsgálata szükséges (nőgyógyászati tapintásos vizsgálat, hüvelyi ultrahang, STD kórokozók kimutatása, vér- és vizeletvizsgálat, szükség esetén urologiai vizsgálat), majd a felderített oknak megfelelő kezelés. Ha korábbi orvosa nem foglakozik Önnel, forduljon máshoz.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 27., 15:57; Megválaszolva: 2011. június 30., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: