• Ismétlődő hüvelygomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő a problémám: mióta szexuális életet élek (kb 2 éve) rendszeresen visszatérő hüvelygombám van. A 2011-es évben szinte havonta jelentkeznek a tünetek és minden alkalommal felkeresem a nőgyógyászomat ( már 4 nőgyógyász foglalkozott eddig a problémámmal) márciusban egy kikeverhetős kúpot írt fel az orvosom (ilyen sárga kis golyók, sajnos a nevére nem emlékszem már), áprilisban caneseten kombit, de nem hatott így ismét felkerestem a területi nőgyógyászatot, ahol MYCOSYST-GYNO 150 mg kemény kapszulát és krémet írt fel a nőgyógyász. Most ismét beteg vagyok és Dalacin 20 mg hüvelykrémet és protexin gyno hüvelykapszulát írt fel az orvos, aki elmondta, hogy így a jó és rossz baktériumokat kipusztítja a szervezetemből és majd a szervezetem újra felépíti a normális rendszert. a kérdéseim a következők lennének: mennyire veszélyes ezt a kezelést alkalmazni? Hogyan tudom elkerülni, hogy a rossz baktériumok megtámadják a szervezetem? ( nem volt labor vizsgálat a gyógyszer felírása előtt csak szemrevételezés) válaszát előre is köszönöm: Brigitta

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelyi fertőzés témában

        Kedves Brigitta! A Dalacin hüvelykrém antibiotikumot tartalmaz, nem kifejezetten gombaellenes szer, de lehet, hogy a tünetek alapján a nőgyógyász nem gombás fertőzésre, hanem bakteriálisra gyanakodott. Meg lehetne próbálkozni egyrészt hüvelyváladék-tenyésztéssel, hogy kiderüljön a pontos kórokozó, illetve Klion D 100 kúp is jó megoldás, mert ez antibiotikumot és gombaellenes szert egyaránt tartalmaz. Akármilyen kezelés is történik, a partner is legyen kezelve. A kúra után a hüvelyi probiotikum is alkalmazható, illetve érdemes aktus után tejsavas irrigálást végezni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 16., 19:54; Megválaszolva: 2011. június 19., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: