• Magas prolactin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 4 hónap telt el a mióma műtétem óta, most szeretném tervezni első terhességemet. A 3. napi laboreredmények optimálisak, a 21. napi adatokban azonban a prolactin szint magasabb a ref.tartománynál: 519.900 IU/ml. A ref.tart.: 102.000-496.000 Az FSH, az LH, az eosztradiol, a progeszt., és a tesztoszt. is normál határértéken belül van. Az elmúlt néhány évben hizni kezdtem hasra ( a diétám normál, mozgás is van), és szőrösödés indult az államon, ill. az arcbőröm is gyakrabban pattanásos, aknés. A mióma eltávolitás óta a menzesz normál. Fogamzásgátlót 2 éve nem szedek. Kapcsolatban lehetnek-e egymással a felsoroltak, ill. mire utalhatnak? Befolyásolhatják-e a teherbeesést? Tisztelettel,

        Dr. Fekete István válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        A prolaktin un. stresszhormon.Ez azt jelenti, hogy az Önnél tapastalt minimális emelkedés lehet mindösszesen a vérvétel okozta stressz következménye csupán.Azt javasolom, hogy ismételtesse meg. A hízás okaként normál hormonértékek mellett csak a túlzott kalóriabevitel, vagy a mozgásszegény életmód tehető felelőssé.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István

        Kérdés: 2011. június 16., 11:37; Megválaszolva: 2011. július 01., 15:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: