• nőgyogyászati szürés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy Egy lenti szemölcsféle miatt elmentem nőgyogyászatra és szürést is végeztek eredménye: P3 HSIL CIN2. Szeretném megtudni ez most pontosan mit is jelent. Illetve hogy a szemölcs és a szürés eredménynek mennyi köze van egymáshoz? Az új szürésem is megvolt már csak az eredeményt várom előtte volt egy kúpos kezelés is. További kérdéseim: - Lehet e ilyenkor vérplazmát adni, vagy nem ajánlott? - mi lesz akkor ha az 2. eredményem sem javul? Kérem segítsen válaszaival. Előre is köszönöm üdvözlettel

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászat témában

        Tisztelt Hölgyem! A HSIL kifejezetten kóros sejteket tartalmazó cytologiai lelet. Ha az ismételt vizsgálat is ugyanezt mutatja, egy méhnyakműtétet fognak végezni, hogy a kóros területet a méhnyak felszínéről eltávolítsák, mielőtt az esetleg méhnyakrákká alakulna. Ha még nem szült, a műtét elektromos kaccsal történik (LEEP), ha már szült, szikével történik a kúp alakú kimetszés (ún. conisatio). A szemölcs ésa cytologiai eltérés között annyi összefüggés lehet, hogy mindkettőt HPV vírus okozza leggyakrabban, csak más-más altípusok. A plazmaadás nem ellenjavallt, de mivel egy műtét vérvesztéssel is járhat, addig, amíg nem derül ki, milyen az ismételt cytologia és kell-e műtét, szerintem ne adjon plazmát / vért.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 16., 08:30; Megválaszolva: 2011. június 19., 20:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: