• Endometriozis utókezelés alternatívák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Korábban már írtam, hogy felmerült nálam az endometriózis gyanúja (gyermektelenség, hóközi vérzés, csomó), és mivel gyorsan nőtt a csomó, nemrégiben meg is operáltak vele (2 endometriózis csomó, a nagyobbik 8-10 cm és összenövések is voltak). A kérdés ami most a leginkább foglalkoztat, hogy mi jön ezután. Sokat olvastam az ilyenkor "szokásos" 6 hónapos hormonkezelés negatív hatásairól, ráadásul szeretnénk mihamarabb egy második gyermeket, amire így 1 évig biztos nem kerülhetne sor. A kérdésem az, hogy mi a véleménye arról a Norvég kenőcsről, ami állítólag természetes (yam gyökérből kivont), testazonos progreszteron hormont tartalmaz és a szintetikus készítmények mellékhatása nélkül képes hasonló hatást elérni (ne újuljon ki az endometriózis). Ha nem vállalom a hormonkezelést és esetleg ezt a krémet sem használom, akkor mekkora az esélye annak, hogy kiújul az endometriózis? Van-e bármi egyéb alternatív javaslata az utókezelésre? Válaszát nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a endometriosis témában

        Kedves Kérdező!A műtétet végző intézet joga és kötelessége az utókezelés megtervezése.A betegség bármikor kiújulhat ezért fogadja el a leghatékonyabb terápiás javaslatot.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 15., 11:25; Megválaszolva: 2011. június 17., 05:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: