• Rendszertelen menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        május11-én nőgyógyászati abrázióm volt, rá 2 hétre erős menstruáció jelentkezett alvadt vérrel ezért kórházba kerültem. Ott felírták a norculot tablettát, amit 5 napig kellett szedni, majd 8 nap szünet és ez idő alatt újra jelentkezett a menstruációm ezért ismét elkezdtem szedni a gyógyszert. Jól tettem-e ? A méhemben mióma, ciszta és polip is található. Fél évig ajánlották a norculot szedését majd újabb abrázió után eldöntik, hogy szükséges e a méh kivétele. Előre is köszönöm a válaszát. Illetve tudna e valami alternatívát ajánlani, hogy hova forduljak, mit használjak?

        Dr. Deli Tamás válasza a vérzészavar témában

        Tisztelt Hölgyem! A Norcolut szedése után a gyógyszerszünetben normális, megvonásos vérzés jelentkezett. Emiatt nem kellett volna újrakezdeni a szedést, de ha orvosa azt tanácsolta, hogy a féléves kezelést már akkor kezdje el, akkor rendben van. Egyéb különös teendő nincs, szedje a gesztagént az előírt módon, majd az ismételt abrasio után eldöntik, van-e további lépésekre szükség.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 12., 09:21; Megválaszolva: 2011. június 14., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: