• G pont

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy nagyon furcsa kérdéssel fordulok Önhöz/Önökhöz. Hónapok óta vizelési ingert érzek alhasi tájékon. Általában együttlétek (orgazmus) után felerősödik az inger, és főleg vizeletürítés után érzem jobban. Olyan mintha mindjárt bepisilnék. Már többször voltam a háziorvosomnál és a nőgyógyászomnál is, folyadékot találtak a hasamban, gyógyszerekkel eredményesen kikezelték, de a vizelési inger nem szűnt meg. Sajnos eddig még senki nem tudta megmondani, mi a problémám. Lehetséges, hogy a G ponttal van összefüggésben a dolog? Előfordulhat, hogy az által termelt folyadék a hasamba ürül és nem tud onnan távozni?

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírtak egy húgyhólyagfertőzés ("felfázás") tünetei - vizeletvizsgálat, antibiotikum (pl. ciprofloxacin), bő folyadékfogyasztás segíthet, a visszatérését tőzegáfonya (pl. CRAN-C kapszula) segít megelőzni. A G pont nem termel hasüregbe jutó folyadékot.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 11., 22:18; Megválaszolva: 2011. június 14., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: