• Visszatérő betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Komoly problémával fordulok önhöz. Több éve visszatérően megbetegszem. Tüneteim: fehéres folyás,erős viszketés,érintésre a csiklóm is fáj,és a szeretkezés sem felhőtlen. Pár hónapja kaptam doktornőmtől klion kúpot. 3 hét múlva vissza kellett mennem hozzá,mert még erősebben visszatértek a tünetek,fürdésnél már a víz is csípte a viszketéstől. Legutóbb mikogal kúpot kaptam,mikogal krémet,orungal gyógyszert és 5 hétig hetente 1 ampulla gynevac injekciót. Párom is kapott orungalt,de neki nincsenek tünetei,és igazából csak pár hónapja kezdtünk el óvszer nélkül szeretkezni,de az óvszernél is ezek a problémák voltak. Az injekcióból még 2 ampulla hátra van,de a mai napon éreztem,hogy fáj a csiklóm és szeretkezés után pedig még jobban fájt mindenhol, és túrószerű folyás volt egy picit. Segítségét kérném abban,hogyan gyógyulhatnék meg és hogyan élvezhetném a sexet a párommal akivel már 6 éve együtt vagyok,és a sexben folytonosan fennálló probléma ez.Fiatal vagyok,és nem értem. Marvelon fogamzásgátlót szedek kb 4hónapja.

        Dr. Herman Tünde válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Kérdező! Először is hüvelyváladék tenyésztésre és célzott kezelésre lenne szükség. Szexuálisan terjedő kórokozók szempontjából is szűrés indokolt. Amennyiben a kezelés megtörtént a megelőzésre kell koncentrálni, megfelelő higiénés szabályok betartására, hetente savas kémhatású hüvelykúpot és menses után pl. Gynoflor hüvelytablettát kell alkalmaznia.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. június 10., 23:45; Megválaszolva: 2011. június 14., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: