• Fertőzés? Gomba? Mi a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Bizonyára elég furcsa, hogy 17 évesen ilyen problémám van, de szeretnék Öntől is segítséget, tanácsot kapni. Lassan 1 éve hogy fogamzásgátlót szedek, és a párom is ugyan az másfél éve, tehát nem váltogatom a partnereimet. Mégis mióta szedem a gyógyszert siznte minden hónapban erős folyásom és borzalmas viszketésem van. A gyógyszer szedése előtt is voltak problémáim, például, hogy a hüvelyem körül feldagadt a bőr szex után, de viszketésem sosem volt. A gyógyszer lehet ennek az oka? Vagy valami súlyosabb bajom lenne? Mit tegyek, hogy megszüntessem? Anyukám szerint a hüvelyem pH értéke a nem megfelelő, mert mikor használok kúpot utána minden rendbe jön. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        KEdves Kérdező! A panaszod oka lehet gombás fertőzés, ezért egy Canesten kombi kúra javasolt, párodnak Lomexin krém. Meglehet, hogy anyukádnak is igaza van okozhatja a problémát a nem megfelelő pH, ez vezethet magához a fertőzéshez is. Javasolt lenne a kúra végeztével minden aktus után tejsavas irrigálást végezned, és kúraszerűen hüvelyi probiotikumot alkalmaznod. Remélem, rendbe jössz.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 10., 22:41; Megválaszolva: 2011. június 13., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: