• Menstruációs zavar!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        > Tisztelt Doktor Úr! > > Én egy 27 éves elég duci lány vagyok és van egy kis problémám,amiben > szeretném kikérni a véleményét! > Tudom azt fogja válaszolni,hogy menjek el orvoshoz!El is fogok menni,csak > szeretném tudni,hogy mi van most velem! > Május 18-án jelentkezett a menstruációm,ami aztán 20-án jött meg > igazándiból!Előtte 2hónapig kimaradt!(Azt olvastam,hogy a menstruáció a > nehéz fizikai munka miatt is kimaradhat!Én egy kábelgyárban dolgozom,ahogy > kb.3-5kg súlyú napi 100-150db kábeleket emelgetek!Lehet talán ezért nem > volt!) > 20-tól kezdve 2hétig megvolt és volt olyan nap is,hogy fél > óránként-óránként kellett cserélnem tampont/betétet vagy épp mind a kettőt > egyszerre!Aztán észrevettem,hogy alvadt vér darabok is kijöttek belőlem!Ez > miért van?Már elmúlott,aztán együtt voltam a párommal és ismét vérezni > kezdtem,de csak pár órát!Ma amikor hazajöttem a munkahelyemről,akkor > észrevettem,hogy megint vérzek!Miért?Fáj nagyon a derekam is,talán ezért? > Tudja nagyon szeretnénk már kisbabát és nagyon félek,hogy nem lehet > gyermekem!Pár éve azt mondta nekem egy nőgyógyász,hogy nagyon kicsi a > méhem és lehet,hogy csak az 5.hónapig tudom kihordani,ezért jól gondoljam > meg,hogy mikor szeretnék babát vállalni!Lehetséges az ilyen Doktor Úr? > > Remélem választ tud adni nekem a kérdéseimre!Elmegyek mindenképpen az > orvoshoz,de szeretném tudni,hogy mi a véleménye! > Várom mielőbbi válaszát! >

        Dr. Deli Tamás válasza a menstruáció témában

        Tisztelt Hölgyem! Az egyszer jelentkező menseskésés, melyet utána bővebb elhúzódó vérzés kísér, gyakran ösztrogéntermelő (ún. follikuláris) petefészekciszta jele. Emellett hasonló elhúzódú vérzést okozhat terhesség vetélése, méhen kívüli terhesség, myoma, adenomyosis, endometrium polip vagy hyperplasia, spirál, fertőzés stb. - ezek közül a megfelelő kiválasztása valóban nőgyógyászati vizsgálatot igényel. Ha alhasi, deréktáji fájdalom is van, minél előbb. Nem szült nők méhe gyakran kicsi, ez csak a legritkább esetben jelenti azt, hogy emiatt ne tudnának terhességet kihordani.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 09., 17:08; Megválaszolva: 2011. június 14., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: