• Rákszürés P3

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteltt Doktornő. Május 31 -én jött meg a rákszürés eredményem ami P3 let. azelőtt két héttel mikor ott voltam a dr-nál akor mondta,hogy van egy kis gyulladásom de semmi mást nem lát, mondtam a dr -úrnak, hogy annyi panaszom van ,hogy 2 alkalommal váreztem sex után. Mikor ki jött az eredményem vissza mentem a dr úrhoz,azt mondta hogy ne agoggyak három hónap múlva menjek vissza és meg ismételjük a rákszürést, de ö bizik abban, hogy a gyulladástól van a P3 az eredményem. Május 1 volt utoljára menstruáciom és azóta nem jött meg. Lehecséges ,hogy a P3 eredmények tudható be? Menjek vissza a dr úrhoz vagy várjak még hátha megjön.TerheSségi tesztett csináltam és azt mutatta ,hogy nem vagyok terhes. Vegyek még egy tesztet? Vajon rákos vagyok? Lehetséges ,hogy három honap mulva P4 eredményem lesz? Válaszát köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a HPV témában

        Kedves Hölgyem! Korai biztosra venni bármilyen diagnózist. A P3 olyan "bizonytalan" lelet, hogy igaza van az orvosnak, aki ismétlést javasol. A lelet sok esetben gyulladásnak felel meg, tehát korai a ráktól való aggodalom. A stressz, hormonális változás okozhatják a menses kimaradását, persze terhesség is, ezért ismételni kell a tesztet, és már most friss teszttel felkeresni az orvost, nem kell megvárni a 3 hónapot. Remélem, minden rendben lesz.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 09., 00:18; Megválaszolva: 2011. június 10., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: