• Méhtest Polip kórszövettan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesanyám az alábbi leletet kapta méhpolip eltávolítás után, de magyarázatot nem fűztek hozzá. Aggódik, hogy jót vagy rosszat jelentenek az alábbiak és nem tudja mi a további teendő, mire vigyázzon Különösen nem tudja mit jelentenek a mucinosus hengerhámsej- tek és, hogy mit jelent ha a mirigyek poliferációs alakuak. Válaszukat előre is köszönöm: Schittler-Lehőcz Éva Korszövettani lelet Mintavétel:2011.05.12. Klinikai diagnózis:Polypus cerv.ut St.post fr.abr.et polypeltáv. Minta lokakizációja: cervix+corpuskaparék Makroszkópos leirás: méhkaparék /endometrium/ I. Összességében dióbélnyi, véres, nyákos kaparék. II.Összességében dióbélnyi, véreskaparék. Mikroszkópos leirás: I. Nyákba, véralvadékba ágyazódva cervicalis és corpus nyálkahártya törmelék mellett egy elágazó felszinü szövetrészlet is megfigyelhető, melyet mucinosus hengerhámsej- tek boritanak. Rostokban gazdag stromájában vaskos erek láthatók. II.Az uterus corpusából származó mi ntában a mirigyek poliferációs alakuak. Vélemény I. Polypus cervicis uteri. II. Proliferációs fázisu endometrium. BNO: N8410 Méhnyak polypus

        Dr. Boros Miklós válasza a méhtest, polip témában

        Kedves Kérdező!A műtétet végző intézet köteles tájékoztatni a beteget.A szövettan egyébként negatív.Azért szükséges majd fél év múlva kontroll vizsgálat,mert a polypus kiújulhat.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 08., 16:43; Megválaszolva: 2011. június 10., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: