• Hormonok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A párommal nagyon szeretnénk kisbabát!Nekem van már egy 9 éves fiam az elöző házasságomból most egy közöset szeretnénk.Tavaly április óta próbálkozunk sikertelenül.A párom volt andrológiai vizsgálaton mindent rendben találtak nála.Elmentem én is és elvileg nálam is minden rendben volt egészen idáig.Az év elején volt egy nagyon erős hüvely gyulladásom amire kenöcsöt kaptam.Rendbe is jött.Elötte a menstruációm szabályos volt és mindig a 28.napra meg is jött igaz elötte 2-3 napig barnáztam ami állítólag normális (most már úgy tudom hogy mégsem az) A gyulladásom óta viszont egy kicsit felborult a ciklusom.Most 23-24.napon elkezdek barnázni vagy vérezni de nagyon minimális ez a vérzés éppen hogy pár csepp majd 3-4 nap múlva hirtelen erős vérzés jelentkezik (aminek az állaga is más mint korábban volt) 2 napig erős vérzés utánna megint barnázás jön 3 napig. Nincsenek hasgörcseim csak a lábam fáj nagyon.Mivel sajnos migrénes fejfájásom is van amire azt mondták a neurológián hogy hormonális probléma ezért kértem az orvosomtól egy hormon vérképet aminek most lett meg az eredménye.Leírom önnek. TSH: 1,132 FSH:3,1 LH:10,0 Prolactin:369,0 Ösztradiol :335,9 Mennyire roszz ez az eredmény? Az orvosom azt mondta hogy mivel az LH magas valószínű hogy nincs peteérésem vagy ha van is nagyon minimális vagy nem szabályos.Én viszont úgy tudom hogy ezt több vizsgálattal tudják megnézni nem egy vérvétellel!! Gyógynövényes kezelést ajánlott. Azt észre vettem magamon hogy kb. 3 hónapja nincsen meg a ciklusom közepén az az erős folyás ami a peteérésre utalna.De nem értem hogyan múlhatott el hónapról hónapra a peteérésem.Mit tanácsol menjek másik orvoshoz aki több vizsgálatot is kiír hogy végre jussunk valamire mert úgy érzem hogy egy helyben járunk és nem megyünk semmire.Azt még lekell írnom hogy amikor vérvételre mentem azt mondták hogy a vérzés 2.napján menjek. Abba a hónapban a 23. napon vérezni kezdtem ezért úgy gondoltam hogy akkor másnap mennem kell.De viszont másnap és az azt követő 3 napban megint csak barnáztam végül a 27.napon jött meg a mensesem rendessen. Befolyásolhatta-e az eredményt az hogy korábban mentem?Kérem válaszoljon minél előbb hogy mit kéne tennem és mi lehet az ok amiért nem esek teherbe! Válaszát előre is köszönöm!!!

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! Ha nem a megfelelő napon vették le a hormonokat, az teljesen értékelhetetlenné teheti az eredményt. Részben ezért nem tudok véleményt mondani a leleteiről, részben pedig, mert sem mértékegységet, sem referencia tartományt nem adott meg, márpedig ezek laboratóriumonként változnak. Ha ezeket is megírja, szívesen válaszolok. A peteérés megléte ciklusközepi hüvelyi ultrahanggal, ciklus második felében levett progeszteronszinttel igazolható, de otthon is könnyen ellenőrizhető vizeletteszttel. Ez utóbbi kapcsán ajánlom elolvasásra egy cikkemet, mely itt található meg: http://www.drdelitamas.hu/lh-teszt.html


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 05., 21:00; Megválaszolva: 2011. június 06., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: