• LEEP

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! 2 hete volt egy méhszájseb műtétem. Megkaptam a szövettani eredményt, az orvosom szerint semmi ok az aggodalomra, én mégis szeretném tudni pontosan mit is írnak benne, kérem segítsen. Parakeratosis epithelii portionis uteri. Ovula Nabothi portionis uteri. Egy gócban enyhe hámdisplasya (CIN1) szöveti jelei súlyos thermicus károsodás mellett. Endocervicitis chronica massiva. A kimetszés a vizsgált síkokban ép szövetben történt. Előre is köszönöm.

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a méhszájseb témában

        Tisztelt Hölgyem! A parakeratosis jóindulatú elváltozás a méhszájon, kezelést nem igényel. A Naboth tüsző egy normálisan elforduló mirigyet jelent. A CIN I. hámdysplasia a legenyhébb HPV okozta rákmegeleőző állapotot jelent, amelyet az épben távolítottak el, tehát meggyógyult, de rendszeres kontroll rákszűrés javasolt félévente.


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. május 31., 20:47; Megválaszolva: 2011. június 04., 17:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: