• Múlni nem akaró menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokrornő /Doktor úr! 24 éves nő vagyok. Évekig szedtem fogamzásgátló tablettát, viszont pár hónapja abbahagytam. Ebben a hónapban ismét elkezdtem szedni, mikor megjött a havi vérzésem. A menstruációm azonban azóta sem akar elmúlni, már több mint két hete tart. A vérzés közepes erősségű, időnként darabos, a színe sötét volt eddig. Ma viszont felerősödött és hígabb, olyan mintha sima vér lenne. Nagyon aggaszt a dolog. Volt nemi aktusom is, körülbelül egy hónapja, több alkalommal is. Fájdalmaim eddig nem voltak, az utóbbi napokban viszont jelentkeztek enyhe fájdalmak, főleg ha nyújtózkodok (bár attól félek, ezt már csak "bebeszélem magamnak"). A vérzésem mindig rendszeres volt és soha nem tartott öt-hat napnál tovább. Az utóbbi időben rendkívül nehéz időszakom volt, rengeteget stresszeltem, idegeskedtem. Emellett keveset aludtam és rendszertelenül is táplálkoztam/táplálkozom, a mozgás, sportolás szinte teljesen elmaradt. Ez lehet az oka? Orvoshoz leghamarabb jövő héten tudok elmenni, remélem nem lesz még késő. Véleményét köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a menstruáció témában

        Tisztelt Kérdező! Vetélés, petefészekciszta, myoma, polip, endometrium hyperplasia, daganat, átmeneti hormonszint-ingadozás kizárása céljából mielőbb keresse fel nőgyógyászát, lehetőleg előtte otthon végezzen friss terhességi tesztet.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 31., 12:58; Megválaszolva: 2011. június 01., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: