• Myoma: erős vérzések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal kapcsolatban fordulok Önhöz,hogy márc. végén voltam a nőgyógyászomnál és myomát talált a méhemben,ami 2,5x2,5 cm-es.Akkor ő elsődlegesen az eltávolítását javasolta,amit el is mondott,h hogyan végeznének el,és hogy ez egy rutin műtétnek minősül.Viszont én akkor hirtelen nem tudtam dönteni,így az orvosommal abban maradtunk,hogy elkezdek szedni fogamzásgátlót,mert a hormonok hatására akár el is tűnhet a myoma,és hogy 4-5hónap múlva visszamegyek és megnézi,hogy milyen változás történt és érdemes e továbbra is szedni a fogamzásgátlót. A Yadine nevű gyógyszert írta fel nekem,ezt szedem ápr.12-től.A 2.levélből még hátra van két szem (a mai és a holnapi),az előző hónapban a 7 gyógyszermentes nap2.napján jött meg és tovább tartott,mint amikor nem szedtem a fogamzásgátlót ill. erősebb és darabos volt a vérzésem.Így a számításaim szerint úgy gondoltam,hogy ebben a hónapban is akörül fog megjönni.Viszont már a mai napon elkezdtem nagyon erősen vérezni és többször kb. diónyi "vérrögök" jönnek ki,és ilyenkor nagyon görcsölök.Az lenne a kérdésem,hogy menjek vissza már most a nőgyógyászomhoz,mert ez rossz jel?Vagy esetleg épp ellenkezőleg,ez gyakori az ilyen esetekben?Én arra gondoltam,hogy azért ilyen darabos és erős a vérzésem,mert így ürül ki a myóma a méhemből?! Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel:M.

        WEBBeteg szakértő válasza a myoma témában

        Tisztelt M.! Menjen vissza nőgyógyászához. A myoma - elhelyezkedésétől függően - okozhatja a bő, darabos vérzést, de nem maga a myoma ürül ki ilyenkor. Mivel azonban a szokatlanul erős mensesnek több oka is lehet, érdemes felresernie nőgyógyászát.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 29., 17:27; Megválaszolva: 2011. június 01., 12:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: