• Viszket, száraz, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nőgyógyászati problémával fordulok Önhöz. Fogamzásgátlót szedtem több mint 2 évig (1 hónapja már abba hagytam). És amióta szedem elég érzékeny vagyok ott lent. A betét kidörzsöli a lábam, és a fenekem, a tampont nem igazán szeretem. Volt egy párszor gombás fertőzésem, de Canesten Combi használata után elmúlt. Most azonban lassan 1 éve visszatérő fájdalmam van. Viszket és éget, ugyanakkor olyan mintha ki lenne száradva, szétrepedezik. Szex fájdalmas, és nagyon nehezen nedvesek be. Nőgyógyásznál voltam 2 hónapja, ő azt mondta gombás fertőzés, ajánlotta a Canesten Combit, de a használata után a helyzet nem változott. 2 éve van barátom, neki semmilyen panasza nincsen, és ha valami fertőzés lenne akkor nála is jelentkezne nem? 2 hónapja fel voltam fázva (2 keresztes volt a vizeletem), és nagyon fájt a pisilés, azóta voltam orvosnál, írt fel antibiotikomut, de azóta is néha fáj a vizelés. A tünetek tartósak, de olykor elmúlik egy pár napra, de rend szerint visszatérnek, csak van amikor kisebb mértkében. Kérem segítsem, hogy mit tegyek, mit ajánl és mire vezethető ez a probléma vissza. Nagyon aggódok, hogy mivel már olyen régóta tart ez az állapot, talán nem lehet majd gyerekem.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fájdalmas aktus témában

        Kedves Kérdező! A vizelési panaszok miatt kontroll vizeletvizsgálat szükséges, és javasolt lenne azt tenyésztésre elküldeni. A fájdalmas aktus miatt is a hüvelyváladék vizsgálata javasolt, ebben nőgyógyász az illetékes, de szerintem, ha elmegy nőgyógyászhoz, akkor a vizelettenyésztést is le tudja venni, általában megcsinálják.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 28., 10:15; Megválaszolva: 2011. május 30., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: