• Égő vizelés-Mi lehet még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Égő vizelés, égő szeméremtájék, de a vizeletben sem genny, sem fehérje, sem vér nem található. Ugyanakkor antibiotikumos kezelés után két héttől egy hónapig terjedő időszakban visszatér. A szexuális aktus nem fájdalmas, vese-és hólyagkő, kismedence gyulladás nincs. "Kevés" - 2 liter- folyadékbevitel esetén drasztikusan tör elő. Nőgyógyászatilag rendben vagyok. Se gyulladás, se gomba nincs (tenyésztés nélkül). Azonban a nőgyógyászom szerint ha érzékeny vagyok, az aktív, vagy nem megfelelő formájú házasélet okozhat hólyaggyulladásos panaszokat. Nyugodjak bele, fogjam kímélőre, vagy menjek tovább? Mit javasol. Tisztelettel: Zs.

        Dr. Herman Tünde válasza a égő vizelés témában

        Mindenképpen szükséges lenne egy vizelettenyésztés és ezt követően célzott kezelés. Hüvelyvaladék tenyésztés is történjen. Tőzegáfonya kivonat segíthető a panaszon. Illetve szükséges a hüvely megfelelő ph-jának fenttartása pl. Vitagyn-C hüvelykrémmel, valamint menses után Gynoflor, lactobacillust tartalmazó, hüvelytabletta felhelyezésével.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. május 24., 19:36; Megválaszolva: 2011. május 26., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: