• Myoma a méhben.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Myomát találtak a méhemben,és16mm-es endometrium,az uterus hátso falában26x20mm-es myomagóc. a rák szürésem gyuladást mutat,amire klion kupot kaptam. a doktor nő azt mondja egeszség ügyi kaparást kell végezni, azt szeretném meg tudni, hogy rákom van ? vagy miért kell az egészség ügyi kaparás.a doktor nő azt mondja nagyobb a méhem,ez lehet a miomátol? vagy ez valami rákos folyamat jele. kérem doktor nő irja meg nekem mekkora az esély arra, hogy rákom van? válaszát elöre is köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a myoma, küret témában

        Tisztelt Hölgyem! Pontos panaszait, ultrahang leletét és kórtörténetét nem ismerem, így azt tudom csak javasolni, hogy fogadja meg orvosa tanácsát. A küretre nyilván azért van szükség, mert a vastagságán kívül pl. kóros a méhnyálkahártya szerkezete, vagy vérzészavara volt, vagy rosszindulatú méhnyálkahártya-betegségre hajlamosító betegsége van stb. A myoma okozhatja a méh megnagyobbodását, de a jelenlegi méret nem számít nagynak. A daganattal kapcsolatban a küretből nyert anyag szövettani vizsgálata fog csak tudni biztosat mondani, azért jóval kisebb az esélye egy daganatnak, mint hogy nem áll fenn daganat.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 24., 11:48; Megválaszolva: 2011. május 30., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: