• HPV védőoltás. Veszélyes? Kell nekem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 25 éves nő vagyok, és felmerült az ötlet, hogy beadassam magamnak a HPV elleni védőoltást. Azonban sok rosszat olvastam róla a neten, hogy veszélyes mellékhatásokat okoz, félek tőle. Mennyire biztonságos ez az oltás? Valamint nem tudom, hogy az én esetemben mennyire van rá szükség, ugyanis aszexuális vagyok, azaz egyik nem iránt sem vonzódom. 100%-ig biztos vagyok abban, hogy sosem lesz nemi kapcsolatom senkivel (és soha nem is volt). Ennek tudatában, és mivel úgy hallottam, hogy a HPV vírus leginkább szexuális úton terjed (de nagyon ritkán nem csak úgy), ön szerint beadassam vagy ne? Előre is köszönöm, Arabella.

        Dr. Herman Tünde válasza a HPV védőoltás témában

        Kedves Kérdező! A HPV elleni védőoltásnak ritkán vannak mellékhatásai és amennyiben mégis kíván nemi életet élni, annak megkezdése előtt mindenképpen javaslom a vakcina megadását!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. május 21., 00:26; Megválaszolva: 2011. május 25., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: